RYTILÄN SUKU KOKOONTUU

Tuleva sukujuhla

Seuraava sukujuhla järjestetään vuonna 2022. Sukuseuran hallitus päätti etäkokouksessaan 29.5.2021 siirtää sukujuhlan ja sen ohessa järjestettävän sukukokouksen vuodelle 2022 koronavirustilanteen vuoksi.

Sukujuhla 2017 Ikaalisissa

Sukujuhla järjestettiin Ikaalisten kylpylässä 29.7.2017

Ohjelma

12.00 Lounas

13.30

Varapuheenjohtaja Erkki Rytilän tervehdyssanat

Sunnuntaiaamuna kesällä yhteislauluna

Puheenjohtaja Maiju Viitaniemi esitteli Rytilän sukukirjan kolmannen osan

14.15 Sukukokousvalokuvan otto
14.45 Kahvitauko
15.30 Virallinen sukukokous
16.30 -19.30

Tapio Viitasalon opastama retki suvun juurille.

Linja-auton reitillä Kyrösjärven maisemissa oli mm. Kimppukylä, Rääkkä, Alanikkilä, Ylinikkilä ja Asumalahti.

 

Juhlasta on lisätietoa helmikuun  jäsenkirjeessä  ja tilaisuudessa otettu ryhmäkuva löytyy täältä

 

200-vuotisjuhla Parkanossa

Rytilän sukuseura järjesti suvun 200-vuotisjuhlan ja ensimmäisen sukukokouksen kolmivuotiskautensa päätteeksi Parkanossa 31.8.2014.

Juhla alkoi jumalanpalveluksella, jossa saarnasi kirkkoherra Erkki Hirvi. Hän huomioi puheessaan myös ne monet Rytilän suvun henkilöt, jotka ovat toimineet seurakunnan luottamustehtävissä ja muistutti, että perheen ja suvun hyväksi tehty työ on myös jumalanpalvelusta. Kirkkopyhän lukukappaleet luki rehtori Heikki Toivola, jonka opettajapuoliso Liisa on Rytilän kantatilan tyttäriä.

Esivanhempien haudalle laskivat kukkalaitteen sukuseuran puheenjohtaja Maiju Viitaniemi ja sihteeri Martti Vatunen. Kantatilan isäntä Erkki Rytilä kertoili sukuhaudoista ja yhdessä veisatun virren 341 jälkeen siirryttiin juhlalounaalle seurakuntatalolle.

Juhlasali täyttyi pitkienkin matkojen takaa saapuneista juhlavieraista. Kaikilla komeili rinnassa nimilappu, jota koristi heraldikko Eero Pylsyn suunnittelema sukuvaakuna. Monipuolisesta ja lämminhenkisestä ohjelmasta vastasivat suvun omat jäsenet kukin vuorollaan. Tervehdyssanat lausui kotiseutuneuvos Maiju Viitaniemi. Suvun yhteislaulun jälkeen heraldikko Eero Pylsy imitoi F.E.Sillanpäätä ja puoliso Katariina Pylsy lausui Eino Leinon runon. Korsukuoro lauloi kolme laulua mm.”Kodin kynttilät” ja juhlapuheessa agronomi Pauli Rytilä kertoi mielenkiintoisella tavalla suvun henkilöhistoriasta. Agronomi Katariina Pylsy Hämeenkyröstä puhui maaseutujohtajan näkökulmasta sukutilojen merkityksestä. Lopuksi pianotaiteilija Sonja Fräki esitti kaksi musiikkiesitystä.

Vapaan sanan yhteydessä sukuseura muisti kukkasin 200-vuotiaan Rytilän suvun 6. isäntäpareja, Tuija ja Erkki Rytilää sekä Hannele ja Pauli Rytilää. Päivän ohjelmaan kuuluivat vielä jännittävät arpajaiset sukuseuran hyväksi, sukukokous ja vierailut Alarytilässä ja Ylirytilässä.

Tunnelma tapaamisessa oli iloinen ja vapautunut. Monet olivat tyytyväisiä siitä, että on luotu foorumi, johon voi tulla tapaamaan sukulaisia ja tuttavia toistekin.

Sukuseura kiittää Parkanon seurakuntaa, ohjelman suorittajia ja järjestelyissä mukana olleita.

Tilaisuudesta otettuja kuvia on täällä