SUKUSEURAN SUKUKIRJAT

Rytilän sukukirja osa III

Rytilän sukukirjan kolmas osa julkistettiin sukujuhlassa Ikaalisten kylpylässä 29.7.2017. Kolmas osa käsittelee Vihtori Efraim Rytilän (1841-1923) ja hänen vaimonsa Amalia Seraphian (1840-1886) lapsien elämänvaiheita. Kirjassa on 295 sivua ja sen on koonnut Maiju Viitaniemi. Kirjasta on kirjoittanut  esittelyn Heta Rytilä.

Rytilän sukukirja osat I ja II

Rytilän kantatilan avarassa pirtissä julkaistiin lauantaina 20.7.2013 kaksi sukukirjaa, jotka esittelevät suvun historiaa 500 vuoden ajalta. Myös kauniin sukuvaakunan suunnitellut sukuun kuuluva heraldikko Eero Pylsy oli läsnä antamassa vaakunaselvityksen imitoiden lisäksi ”Fransua”.

Rytilän sukukirjan I-osan on kirjoittanut kotiseutuneuvos, lehtori Maiju Viitaniemi, Rytilän nykyisen isännän Erkki Rytilän sisko Alajärveltä. Kirja lähtee suvun juurilta Ikaalisista Kallionkielen Rääkästä ja Vähä-Röyhiön Nikkilöistä sekä Asumalahden suvusta, josta on kaksikin kertaa haettu emäntä Rytilän sukuun.

Teos keskittyy ”Apaianmaan Rytilöihin” Parkanossa ja kertoo historian valossa mielenkiintoisin elämäntarinoin Vihtori ja Lyydia Rytilän esi- ja jälkipolvista. Runsas valokuvamateriaali, kartat ja piirrokset elävöittävät yhteensä 540-sivuista tekstiä.

Kirjan II-osa selvittää runsain sukutauluin suvun esi- ja jälkipolvet sekä asuinalueet. Myös paljon talojen ja asukkaiden tarinoita sisältyy kirjaan. Suvut on selvitetty 1500-luvulle, jolta ajalta ovat peräisin varhaisimmat veroluettelot. Sukutaulut laati sukututkija, lehtori Veikko Mantila Tampereelta, joka itsekin on sukua Rytilöille, Maiju Viitaniemen 3:s serkku. Kirjakaksoset kuuluvat yhteen. Kakkonen on hakuteos ykköselle. Veikko Mantila löysi sukuyhteydet mm. Presidentti Risto Rytiin, nobelkirjailija F.E.Sillanpäähän, taidemaalari Rudolf Koivuun ja kirjalija Mauri Kunnakseen.

 

Sukukirjoja myyvät Maiju Viitaniemi, puh. 06-5574422 e-mail maiju.viitaniemi@luukku.com ja Erkki Rytilä, puh. 0400-767323 e-mail erkki.rytila@ippnet.fi

Teokset sopivat myös lahjaksi ja hakuteokseksi keräilijöille.