Alajärvellä 23.2.2020

Arvoisat sukulaiset!

Aurinkoinen kevättervehdys kaikille Rytilän sukuseuran jäsenille. Ilmastomuutos tekee tepposiaan. Vaikka elämme hiihtolomien aikaa, emme pääse pulkkamäkeen emmekä laduille ja järven jääkin näyttää arveluttavalta. Talvitulvat, myrskyt ja corona-virus tuovat jännitystä elämään. Mutta kyllä talvi vielä tapansa näyttää, luulisin.

Sukuseuran hallitus kokousti viime kesän kuumimpaan aikaan 27.7.2019 Variksenrannassa Yliskylässä Essi Rytilän ja Pauli Mattilan kesämökillä. Muutakin lähisukua oli paikalla. Saimme nauttia Seppo Rytilän moottoriveneajelusta Parkanonjärvellä ja Viinikkajoella lapsuuteni maisemissa ja ulkona rannassa nautitusta lounaasta. Mukavat muistot jäivät tästäkin sukutapaamisesta. Suunnittelimme jo vuoden 2020 sukujuhlaakin, joka pidetään 1.8.2020 Ikaalisten kylpylässä siirrettiin pandemian takia vuoteen 2021 sukuseuran hallituksen päätöksellä 25.4.2020.

Sukujuhlassa julkistetaan Pentti Luodetlahden kirjoittama ja kustantama uusi kirja, joka saa nimekseen Rytilän sukukirja IV ja Luodetlahden sukukirja I. Seuraava, eli Luodetlahden sukukirja II on tarkoitus tehdä Pylsy-Sarviluoman täkäläisestä sukuhaarasta (2022). Nyt julkaistava kirja keskittyy erityisesti Kalle (Carl Gustaf) Rytilän ja Anna Luodetlahden sukuhaaraan. Kalle Rytilähän otti nimekseen Luodetlahti vävyksi mentyään.

Kesän retki suuntautuu Hämeenkyrön maisemiin.Oppainamme toimivat Katariina Pylsy ja Veikko Mantila. Veikko kertoilee Kolkon talosta ja Katariina esittelee Hämeenkyröä ja tutustuttaa suvun juuriin. Pääsemme nauttimaan retkikahvitkin maisemakahvilassa maankuulun raparperipiirakan kera.

Tarkempi ohjelma sukujuhlasta, kokouksesta ja retkestä tulee kutsukirjeen mukana myöhemmin kesällä. Sukuseuran asioihin voi perehtyä kotisivuillamme rytilan.sivut.net. Sivuja hoitaa Jouni Kaukanen. Edellisestä sukujuhlasta löytyy paljon mukavia Minna Mäkisen ottamia kuvia.

Pyydämme ystävällisesti kaikkia maksamaan vuoden 2020 jäsenmaksun 20 euroa Rytilän sukuseuran tilille FI5053270520055109 maaliskuun loppuun mennessä. Yhdistys lupaa taas osan sukujuhlan kuluista korvata.

Myyntipöydällä on saatavilla sukukirjojen lisäksi muita suvun tuotteita. Voisitteko etukäteen tehdä minulle sukupaitatilaukset ja ilmoittaa koon ja väritoiveen (valkoinen tai sininen).

Kiitos yhteistyöstä. Tavataan sukujuhlilla!

 

Maiju Viitaniemi Essi Rytilä
puheenjohtaja sihteeri
maiju.viitaniemi@luukku.com essi.rytila@gmail.com
06-5574422 040-1950328